30:e december

Och Emil Nordin skriver de uppenbarligen väl valda orden i förmodat men ifrågasatt samförstånd med denne någon, som för övrigt helt nyligt förtagit det skrämmande dominanta begär som, om inte oönskat så åtminstone missriktat, ohämmat stormat fram i en förödande hysteris förrädiska farvatten. Ack, detta begär, ack, denna löjeväckande hjälplöshet! Förnuftet och, vad värre är, även den påtagliga eftertanken står handfallna inför en ofrivillig handlingskraft, som obevekligt tillhandahåller vad som följsamt mottags av de krampaktigt utsträckta händer som med detta förnuftets klarsyn hellre vill vända sig bort med ansikten de inte har.

Det är senare texten, ska vi säga uppdagas, i vilken denne någon väcker redan stundom sömnlösa tankar om tveksamhet. I vad bottnar detta ställningstagande till en verklighet? Vadan förhållningssättet? Ifrågasättande av den egna sociala bedriftens dignitet i vissa sammanhang tillkallas också till denna ansamling av ovissheter. Tröttsamt med sömnlösa tankar, anser en anonym men ihärdig byggarbetare för sinnet, och vem ifrågasätter deras tysta närvaro i det sociala sammanhanget? Väl valda, men i andras ordalag tagna meningar, som beskriver betagande förseningar av en osäker insikt.


03:45 "igår/idag"

Likt varm mjölk för tröttsamma tankar sov omvärlden när de vinterfrostiga träden lyste vita mot den djupblå natthimlen i en förkroppsligad längtan efter snö. I ögonblickets tolkning av skönhet färgades det skimrande vita endast av stämningen och det var så vackert att någon borde ha gråtit.


Kommentarer
Postat av: Anonym

hej. jag tycker du skriver bra. älskar fornuleringen -så vackert att någon borde gråtigt-. hoppas du förstår missförstår mig rätt. ej lika inveckjlad och tärd som det känns du fått bilden av.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback